Ny film visar upp lösningar inom den hållbara staden

Ny film visar upp lösningar inom den hållbara staden

Sverige ligger i framkant när det kommer till hållbara lösningar och har många företag som är redo att ta sina produkter och tjänster ut i världen. Inom regeringsuppdraget Smart City Sweden har man tagit fasta på detta och arbetar med att sprida svenskt kunnande och svenska lösningar internationellt.

Smart City Sweden välkomnar idag delegationer från hela världen som är intresserade av att lära sig mer om och investera i svenska lösningar inom den hållbara staden. Förutom de sex kontor runtom i Sverige som tar emot besökare, så har plattformen även gjorts digital under året.

Delegationer som kontaktar Smart City Sweden har möjlighet att lära sig mer inom de områden där deras behov finns. Smart City Sweden matchar sedan delegationens intresse med företag och experter inom området och har även möjlighet att följa upp intresset i det aktuella landet.

Genom en ny film som har tagits fram av Smart City Sweden visas goda exempel upp inom områden så som miljö, mobilitet och social hållbarhet. Filmen visar upp flera platser i Sverige, där stadsplaneringen har tagits ett steg längre och vi får även möta några av de som är en del av lösningen. Till exempel får tittarna se världens grönaste datacenter i Falun, digitala  hållbara transporter i Göteborg, stadsplanering i Linköping och  social hållbarhet i Umeå.

Ann-Louise Larsson

Projektledare Viable Cities, Attraktiv Industriregion, Smart City Sweden

070-695 62 92

Smarta innovationer ger hållbara städer och samhällen

För att städer ska fortsätta utvecklas smart och hållbart med planering av bostäder, transporter, digitala lösningar, återvinning etc behövs nya innovationer. Exportplattformen Smart City Sweden har som uppdrag att ta...

Läs mer

Rekordstort internationellt intresse för svenska lösningar inom smarta städer

Svenska lösningar inom smarta och hållbara städer lockar rekordmånga utländska aktörer till Sverige. Smart City Sweden kan idag visa upp över 100 besöksobjekt över hela landet med lösningar inom miljöteknik,...

Läs mer