Stort intresse för DalaCapital bland företag

Stort intresse för DalaCapital bland företag

Lanseringen av DalaCapital har varit över all förväntan sedan kapitalfonden startade i slutet av januari. Fonden som ska bidra med nytt kapital till företag för utveckling av Dalarna. 

 –Vi har haft kontakt med mer än 30 företag och idéer, säger Thomas Eriksson, investeringsansvarig för DalaCapital. Vi jobbar nu med de inkomna frågorna och hoppas kunna göra de första investeringarna senare i vår.

Vilka företag kan komma i fråga?

-DalaCapital letar efter företag i tidiga skeden med hög innovationsgrad och tillväxtambition. Företagen ska ha sitt säte i Dalarna.

Varför gör ni detta?

-DalaCapital kompletterar andra aktörer på marknaden och har en viktig roll att fylla för att få fram framtidens företag i Dalarna! Det finns massor med bra idéer som vi hoppas kunna hjälpa på vägen!

 Vilka står bakom DalaCapital?

 –Initiativtagare till DalaCapital är stiftelsen Dalarna Science Park samt de tre finansiärerna Sparbanksstiftelsen Dalarna, Dalarnas Försäkringsbolag och Region Dalarna som tillför 18 MSEK för att gynna nyföretagandet i regionen

Om man vill ansöka eller fråga mer; hur gör man?

Ansökningar från företagen görs enklast via blankett på webbplatsen https://www.dalacapital.se och ansökan görs via info@dalacapital.se.

Läs mer här om DalaCaptial i tidigare pressmeddelande

 

DalaCapital introduceras: Nytt kapital till företag ska bidra till utveckling för regionen

Företag i Dalarna ges nu möjlighet att söka finansiering i ett tidigt utvecklingsskede. Genom det nystartade bolaget DalaCapital AB, kan företag ansöka om s.k. såddkapital, mellan 100 000 och 500...

Läs mer